Valikko

15.10.2015

Arvid Nordquistille kahvin alkuperä on ensiarvoisen tärkeä

Me Arvid Nordquistilla olemme erityisen kiitollisia siitä arvokkaasta työstä, jota Reilu kauppa voi tarjota kahvin alkulähteille eli viljelijöille. Osuuskunnat tekevät upeaa työtä viljelijöiden ja yhteisöjen kehittämisen sekä tietysti viljeltävien tuotteiden laadun kehittämisen eteen.

Kerrotaanpas muutama esimerkki:

Perun vuoristossa, noin 2000 metrin korkeudessa on kahviosuuskunta Central Fronteriza Del Norte De Cafetaleros Coffee. Osuuskunta viljelee kahvia Pohjois-Perussa Cajamarcan alueella. Osuuskunnan toiminnan kautta sadat perheet saavat toimeentulonsa kahvin viljelystä ja ovat voineet yhteisvoimin kehittää asuinalueitaan. Reilun kaupan järjestelmän ansiosta pienetkin kahvinviljelijät ovat saaneet tuotteensa markkinoille ja pystyneet siten parantamaan toimeentuloaan. Reilun kaupan lisää on käytetty kahvilaadun parantamiseen, terveydenhuoltoon, koulutukseen sekä viljelijöiden pienlainojen avustuksiin.

- Reilun kaupan järjestelmän ansiosta lapsemme ovat päässeet kouluun, kertoo osuuskunnan perustajajäsen Anselmo Huaman Moreto.

Etiopian Sidamassa, 1800m korkeudessa viljellään kahvia usean kymmenen tuhannen henkilön voimin. Tämä valtava osuuskunta muodostuu 39 pienemmästä ryhmästä, jotka sijaitsevat eri puolilla Sidaman maakuntaa Etiopiassa. Osuuskunnan tuottama kahvi on tunnettu sen monipuolisista aromeista ja sitä kutsutaankin ?UR?puutarha-kahviksi?UR?. Nimi viittaa kotitilojen muihin viljelyskasveihin, kuten banaaniin, hedelmäpuihin ja maissiin, jotka kasvavat kahvien vieressä antaen sille oman makuvivahteensa. Perheiden tuloista keskimäärin 75 % tulee kahviin myynnistä. Reilun kaupan lisää on Etiopiassa käytetty kolmen koulun rakentamiseen, joissa yhteenstä 1200 oppilasta, koulumaksujen maksamiseen, infrastruktuurin rakentamiseen (sähköasennuksia, teitä ja asuntoja), kahvin laadun parantamiseen sekä ympäristökoulutuksen järjestämiseen viljelijöille ja yhteisölle.

- Reilun kaupan ansiosta yhteisömme on voinut edistää omaa kehitystään ja kokea, ensimmäisen kerran liki neljännesvuosisataan voimme oikeasti vaikuttaa tulevaisuuteemme, kertoo osuuskunnan jäsen Debebe Tobane.

Kolmas esimerkki on KSU Permata Gayon osuuskunta Pohjois-Sumatralla Indonesiassa, jonka jäsenet iloitsevat siitä että Reilun kaupan järjestelmä mahdollistaa heille jatkuvan kehityksen ja kahvilaadun parantamisen. Pohjois-Sumatran alueen asukkaat ovat eläneet monien konfliktien keskellä. Sotilaallinen uhka on tuonut epävarmuutta arkeen sekä luonnonkatastrofit ajaneet perheitä tilapäismajoitukseen ja ilman toimeentuloa. Kahvi tuo yli 70 % perheiden toimeentulosta. Järjestäytyminen ja yhteistoiminta ovat vakauttaneet toimeentulon ja edistäneet asukkaiden hyvinvointia.  Reilun kaupan lisää on käytetty mahdollistamaan pienlainoja naisille, terveyspalveluiden parantamiseen raskaana oleville, ruoka-apuun köyhille perheille sekä ympäristökoulutukseen viljelijöille ja yhteisölle.

Kaikki Arvid Nordquist kahvit ovat 100% sertifioituja. Arvid Nordquist tekee työtä syrjintää ja lapsityövoiman käyttöä vastaan ja pyrkii varmistamaan, että ympäristö ja reilut työolosuhteet otetaan huomioon tuotannon kaikissa vaiheissa. Kestävän kehityksen vaatimusten täyttämisen takaavat kahviemme UTZ-, Reilu Kauppa, Rainforest Alliance- sekä luomumerkinnät. Kahvin pitää maistua hyvältä, myös jälkeenpäin. Haluammekin tuottaa kahvimme siten, että se lisää ihmisten hyvinvointia ja johtaa yhteiskunnan kestävään kehitykseen. Arvid Nordquist kahvi. Runsas maku. Reilu jälkimaku.

Tuula Urrila-Koppanen
tuotepäällikkö
Oy Arvid Nordquist Finland Ab

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications