Valikko

Kesälukemista ja -tekemistä Reilun kaupan ystäville

Jos kaipaat lukuvinkkejä laiturin nokkaan, niin tässä niitä: Reilun kaupan edistämisyhdistyksen vuosiraportissa kerrataan viime vuoden Reilun kaupan kohokohtia Suomesta. FLO:n (Fairtrade Labelling Organizations International) vuosiraportissa on viime vuoden kansainväliset kuulumiset.

Kahdeksan keittokirjaa julkaisseella Marianne Kiskolalla on uusi blogi, jossa kokkaillaan usein myös Reilun kaupan raaka-aineista. Tuoreissa postauksissaan Marianne neuvoo uunijäätelön ja jogurttijuoman teon ?UR" ei hassumpia herkkuja näin kuumalla. Myös Reilun kaupan edistämisyhdistyksen sivuille on koottu reseptejä, joita on taiteillut esimerkiksi kokki Teresa Välimäki. Resepeteistä löytyy vaikka mitä viilentävää, kuten appelsiini-banaanismoothie, mansikka-banaanipirtelö, appelsiinisorbetti, mangolassi, virkistävä jäätee ja jäätelökaakao. Voisin ottaa ne kaikki tänne heti nyt tähän työpöydälle.

Jos kesälomalla on liiaksikin aikaa, niin tässä vinkki sen harmillisen ongelman ratkaisemiseksi. Tee kuten Julie Powell (Amy Adams) Julie & Julia -elokuvassa Julia Childin (Meryl Streep) resepteille: kokeile kaikki läpi! Tai sitten voit vain katsoa tuon aivan ihanan herkutteluelokuvan ja siemailla jääkahvia.

Kirjoittaja Reilun kaupan edistämisyhdistyksen tiedottaja Meri Savonen

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications