Valikko

Papinpaitoja ja kokkitakkeja

Olen työurani aikana työskennellyt useilla eri aloilla, ja monissa niistä työnkuvaan kuuluu käyttää erikseen määrättyä työasua. Kun töihin tullessa pukee ylleen työvaatteet, sitä virittäytyy oikeanlaiseen fiilikseen ja saa työntekoon energiaa ja puhtia! Työasun tulisi olla toimiva, edustava ja mukava päällä ?UR" niin ja miksei myös vastuullisesti tuotetusta puuvillasta valmistettu?

Meillä Suomessa monilla työpaikoilla nautitaan kahvitauoilla ja kokouksissa Reilun kaupan kahvia ja teetä. Monissa muissa maissa on jo otettu askel pidemmälle: yksityiset yritykset ja julkiset toimijat pukevat työntekijänsä Reilun kaupan puuvillasta valmistettuihin vaatteisiin.

Esimerkiksi Ranskan postilaitos toimii edelläkävijänä ja on innoittanut myös monia yrityksiä muuttamaan toimintatapojaan ja työvaatehankintojaan vastuullisempaan suuntaan. Vuodesta 2005 lähtien La Poste on hankkinut postinkantajille työasuja Reilun kaupan puuvillasta, nyt jo yhteensä 1 000 000 kappaletta!

Paljon muitakin inspiroivia esimerkkejä löytyy maailmalta: Hollannissa vanhainkotien ja jätehuoltoyritysten työntekijöiden asuja on valmistettu Reilun kaupan puuvillasta. Sveitsissä taas poliisien virkapukujen paidat ovat Reilun kaupan puuvillaisia. Ranskassa ruokailupalveluita tarjoava Sodexo pukee kokit Reilun kaupan puuvillaisiin kokintakkeihin. Isossa-Britanniassa papeillekin on tarjolla eettinen vaihtoehto: virkapukuun kuuluvia pantapaitoja saa myös Reilun kaupan puuvillasta valmistettuina.

Myös meillä, joilla erityistä työasua ei ole, on mahdollisuus pienillä valinnoilla tukea kehitysmaiden puuvillan tuottajia. Reilun kaupan puuvillaan on nykyään mahdollista pukeutua lähes päästä varpaisiin.

Lue lisää Reilun kaupan puuvillasta.

Reilun kaupan viikolla on uusi kilpailu joka päivä. Osallistumalla kilpailuun tänään voit voittaa Nanson ja Finnwearin Reilun kaupan puuvillasta valmistettuja tuotteita!

Kirjoittaja on Reilun kaupan edistämisyhdistyksen asiakkuuspäällikkö Jaana Helminen

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications