Valikko

Yhteinen sertifiointimerkki käyttöön myös Suomessa

Kauppojen hyllyillä alkaa näkyä hieman erilainen Reilun kaupan sertifiointimerkki. Reilun kaupan kansainvälinen sertifiointimerkki korvaa Suomessa Reilun kaupan kansallisen merkin. Kansainvälisessä merkissä suomen- ja ruotsinkieliset tekstit (Reilu kauppa ?UR" Rejäl handel) merkin alaosassa ovat jääneet pois, ja tilalle on tullut ®-rekisteröintimerkki sertifiointimerkin oikeaan yläkulmaan. ?UR?Vilkuttava ihminen?UR? siis säilyy merkissä eikä merkin yleisilme tai värimaailma muutu.

Suomessa ensimmäinen Reilun kaupan sertifiointimerkki oli sympaattinen ?UR?norsumerkki?UR?. Se otettiin käyttöön Reilu kauppa -sertifioitujen tuotteiden tullessa maassamme myyntiin vuonna 1999.

Norsumerkki jäi eläkkeelle vuonna 2003, kun merkki vaihtui nyt käytössä olevaan kansalliseen sertifiointimerkkiin. Nyt seitsemän vuoden jälkeen Reilun kaupan sertifiointimerkin tunnettuus Suomessa on hyvä. Sertifiointimerkin tuntee jo yli puolet suomalaisista. Nyt on hyvä hetki vaihtaa kansallinen sertifiointimerkki kansainväliseen.

Tanskassa ja Norjassa kansainvälinen merkki on jo käytössä ja Ruotsissakin kansainvälinen merkki otettaneen käyttöön tämän vuoden aikana. Olemme siis Pohjoismaissa hyvin mukana kansainvälisessä harmonisaatiossa.

Merkki vaihtui Suomessa virallisesti 1.1.2010. Mutta toki tämän jälkeen tuotteissa näkyy vielä kansallistakin merkkiä.

Kysymyksiä sertifiointimerkin muutokseen liittyen voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen sertifiointimerkki(at)reilukauppa.fi.

Kirjoittaja Reilun kaupan edistämisyhdistyksen markkinointikoordinaattori Jatta Makkula.

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications