Valikko

Tietoa yhdistelmätuotteista

Yhdistelmätuotteet

Osa Reilun kaupan tuotteista on niin sanottuja yhdistelmätuotteita eli tuotteita, joihin käytettävistä raaka-aineista kaikki eivät ole Reilun kaupan järjestelmän piirissä. Jotta tuotteessa voi olla Reilun kaupan sertifiointimerkki, vähintään 20 prosenttia yhdistelmätuotteiden raaka-aineiden kokonaispainosta tai -tilavuudesta tulee olla Reilun kaupan raaka-ainetta. Yhdistelmätuotteiden raaka-aineista kaikkien niiden, joista on saatavilla Reilun kaupan vaihtoehto, on oltava Reilun kaupan raaka-aineita.

Reilun kaupan järjestelmässä pidetään tärkeänä sitä, että kehitysmaissa asuvien viljelijöiden tuottamia raaka-aineita (esim. kaakaota, kahvia, sokeria, mausteita ja hedelmiä) voidaan yhdistää paikallisesti Euroopassa tuotettuihin raaka-aineisiin. Näitä niin sanottuja yhdistelmätuotteita on Reilun kaupan järjestelmässä mukana jäätelön lisäksi muitakin, esimerkiksi keksit, hillot ja kosmetiikka. Yhdistelmätuotteet ovat yksi keino, jolla pystytään laajentamaan kehitysmaiden tuottajien mahdollisuuksia myydä enemmän tuotteitaan Reilun kaupan markkinoille.

Esimerkiksi jäätelöön voi käyttää Reilun kaupan tiloilta tulevia hedelmiä, kaakaota ja sokeria. Muut tuotteessa käytettävät ainesosat, kuten maito, olisi hankala kuljettaa pitkän matkan päästä, eikä se olisi tuotteiden säilyvyyden tai ekologisuudenkaan kannalta järkevää. 

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications