Valikko

Edistä Reilua kauppaa

Ihmiset ympäri maailman edistävät Reilua kauppaa omilla valinnoillaan ja välittämällä viestiä Reilusta kaupasta eteenpäin. Vaikka Reilu kauppa on jo monille suomalaisille tuttu, tarvitaan yhä innokkaita vapaaehtoisia viemään tietoa eteenpäin!

Tässä eri vaihtohtoja, miten sinä voit edistää Reilua kauppaa.

Eetti on aktiivisten kuluttajien oma järjestö

Reilun kaupan jäsenjärjestö Eettisen kaupan puolesta ry on järjestö, jonka jäsenet edistävät kestävämpää kulutusta ja oikeudenmukaisempaa maailmankauppaa. Eräs tärkeistä toiminnan muodoista on Reilun kaupan edistämiseksi tehtävä vapaaehtoistyö. Eetti tukee jäseniään mm. koulutuksilla ja toiminta-avustuksilla sekä antaa vinkkejä ja neuvoja kampanjointiin sekä vaikuttamistyöhön. Lue lisää toiminnasta ja liity mukaan täällä.

Kotikaupunki reiluksi Reilun kaupan kaupunki- kampanjoinnilla 

Reilun kaupan kaupunki on arvonimi kaupungeille, jotka ovat sitoutuneet omalla toiminnallaan tukemaan Reilua kauppaa ja kestävämpää kulutusta. Reilun kaupan kaupunkeja löytyy Suomesta tällä hetkellä jo viisi kappaletta. Arvonimen ovat saaneet mm.  Espoo, Joensuu, Lohja, Pori, Tampere ja Helsinki.

Jos sinä et siis vielä asu Reilun kaupan kaupungissa, lähde mukaan kampanjoimaan sen puolesta! Arvonimen saaneissa kaupungeissa aloite hakemiseen on tullut aktiivisilta kansalaisilta, ja kaikilla kuntalaisilla on esimerkiksi mahdollisuus tehdä asiasta kuntalaisaloite. Lue tarkemmin Reilun kaupan kaupunkiarvonimestä ja kampanjoinnista täältä ja lähde mukaan. Käytännön neuvoja ja vinkkejä saat Reilun kauppa ry:ltä, esimerkiksi laittamalla postia markkinointikoordinaattori Jatta Makkulalle

Vie Reilu kauppa työpaikallesi 

Joko työkaverisi ovat tutustuneet Reiluun kauppaan? Juodaanko teidän työpaikallanne jo Reilun kaupan kahvia ja teetä? Monet Reilun kaupan ystävät tekevät kallisarvoista vapaaehtoistyötä viemällä tietoa eettisistä valinnoista myös omalle työpaikalleen. Osallistuminen on helppoa: Klikkaa itsesi ?UR?Reiluus saapui työpaikalle?UR? -kampanjasivulle, tilaa materiaalia, ja pian teidänkin työpaikkanne voi liittyä satojen reilujen työpaikkojen joukkoon.

Toimintaa omassa urheiluseurassa, harrastuspiirissä tai tapahtumassa? 

Onko sinulle mielessäsi idea siitä, kuinka Reilu kauppa voisi näkyä juuri sinun kotipaikkakunnallasi? Kerro siitä meille, autamme mielellämme sinua eteenpäin! 

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications