Valikko

Kaupungit ja kunnat

Reilun kaupan kaupungin tai kunnan arvonimi on myönnetty Espoolle, Helsingille, Joensuulle, Kirkkonummelle, Lahdelle, Lempäälälle, Lohjalle, Riihimäelle, Porille, Tampereelle, Utajärvelle, Vantaalle ja Viitasaarelle.

Arvonimi myönnetään kaupungille tai kunnalle, joka sitoutuu edistämään reilua kauppaa ja tekemään omissa hankinnoissaan eettisiä valintoja.

Arvonimen kriteereihin kuuluvat muun muassa reilusta kaupasta viestiminen, osallistuminen vuosittaiseen Reilun kaupan viikkoon sekä reilun kaupan periaatteiden mukaisesti tuotettujen tuotteiden käytön lisääminen. Lisäksi kunnassa toimii kannatustyöryhmä, joka koordinoi toimintaa ja vastaa raportoinnista Reilu kauppa ry:lle.

Reilun kaupan kunta tai Reilun kaupan kaupunki -kampanjan aloittaminen tuo erilaisia ihmisiä ja yhteisöjä yhteen. Se on tapa tehdä yhteistyötä kunnan virkamiesten, järjestöjen, koulujen, seurakuntien, yritysten, muiden yhteisöjen ja yksittäisten kuntalaisten kesken. Yhteistyön avulla saavutetaan konkreettisia tuloksia kehitysmaiden viljelijöiden arjessa.

Haluatko hakea arvonimeä tai kampanjoida kaupungistasi reilun? Täällä pääset alkuun: 

Reilun kaupan kaupunkikampanjan omat verkkosivut

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications