Valikko

Reilun kaupan korkeakoulut

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Diakonia-ammattikorkeakoulu on saanut Reilun kaupan korkeakoulun arvonimen vuoden 2012 keväällä. Diakilla on viisi yksikköä eri puolilla Suomea ja yhteensä noin 3 000 opiskelijaa. 

Diakin opiskelijakunnan kokouksissa ja korkeakoulun virallisissa tilaisuuksissa tarjottavat teet ja kahvit on vaihdettu Reilu kauppa -sertifioituihin tuotteisiin. Diak on ensimmäinen Reilun kaupan ammattikorkeakoulu Suomessa. 

Diakin erityisyytenä on yhteistyö kehittyvien maiden korkeakoulujen ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa.

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto sai arvonimen 21.10.2013. Aloitteen arvonimen hakemisesta yliopistolle tekivät opiskelijat. 

Helsingin yliopistossa tehdään tutkimusta, joka tarjoaa ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Yliopisto pyrkii vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen myös omassa toiminnassaan. 

- Tavoitteemme on tehdä reilusta kaupasta koko yliopistoyhteisön yhteinen asia. Mukana ovat opiskelijat, henkilökunta, ravintolatoimijat sekä yliopiston kumppanit. Yhdessä voimme edistää yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden toteutumista kansainvälisesti, sanoo yliopiston kansleri Thomas Wilhelmsson

Itä-Suomen yliopisto

- Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat tärkeitä teemoja yliopiston uudessa strategiassa ja Reilun kaupan toiminta ja sen kuten muunkin vastuullisuuden ja eettisyyden edistäminen, on siten osa strategiamme toteuttamista, sanoo Itä-Suomen yliopiston laatupäällikkö Sirpa Suntioinen.

Itä-Suomen yliopisto sai Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimen 13.5.2014.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto sai arvonimen 15.12.2014.

Yliopisto on sitoutunut kestävään kehitykseen ja globaaliin yhteiskuntavastuuseen omassa strategiassaan. Reilun kaupan korkeakoulun arvonimen hakeminen on käytännön tapa toteuttaa sitä.      

- Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnassa alettiin käyttää Reilun kaupan tuotteita jo vuosia sitten. Alusta asti on ollut selvää, että haluamme saada koko yliopiston tekemään kestäviä hankintoja. Kun kulutamme, on reilua maksaa tuotteista sellainen hinta, että tuottaja tulee toimeen, toteaa Reilu yliopisto -koordinaattori Tanja Tanskanen.

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto on Suomen ensimmäinen Reilun kaupan yliopisto. Se sai arvonimen vuonna 2009. 

Tampereen yliopistossa kaikki tiedekunnat ja 18 ainejärjestöä ovat ottaneet käyttöönsä Reilun kaupan kahvin ja teen, ja niitä tarjotaan myös yliopiston kaikissa ravintoloissa. 

- Tampereen yliopisto on ylpeä siitä, että se voi kantaa vastuuta hyvinvoinnista maailmanlaajuisesti, sanoi Tampereen yliopiston rehtori Kaija Holli.

Turun ammattikorkeakoulu

Vuonna 2013 Reilun kaupan korkeakoulun arvonimen saanut Turun ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista. Monialaisessa ammattikorkeakoulussa opiskelee noin 9500 opiskelijaa ja työskentelee lähes 800 asiantuntijaa. 

Turun AMK on myös mukana viemässä eteenpäin turkulaisten korkeakoulujen yhteistä Reilu Kampus -hanketta. Jotta Turkuun saataisiin Suomen ensimmäinen Reilun kaupan kampusalue, tulee kaikkien Turun korkeakoulujen saavuttaa Reilu kauppa ry:n myöntämä Reilun kaupan korkeakoulun arvonimi. Turussa arvonimen on aikaisemmin saavuttanut Diakonia-ammattikorkeakoulu. Lisäksi hankkeessa ovat mukana Turun yliopisto, ?..bo Akademi, Yrkeshögskolan Novia ja Humak.

- Reilun vaihtoehdon valitsemalla korkeakoulut voivat konkreettisesti olla parantamassa kehitysmaiden viljelijöiden ja heidän perheidensä elämää. Reilun kaupan edistäminen on Turun ammattikorkeakoululle konkreettinen tapa toimia yhdessä oikeudenmukaisemman maailman puolesta", toteaa Reilu kampus hankkeen työntekijä Inka Ahonen.

Yrkeshögskolan Novias campus ?..bo

Yrkeshögskolan Novias campus ?..bo har erhållit bemärkelsen Fairtrade campus eller Rättvis handel campus i 2013.

Yrkeshögskolan Novias verksamhetsområde finns längs den finlandssvenska kusten. Med sina 4000 studerande och en personalstyrka som består av  ca 360 personer är högskolan den största svenskspråkiga yrkeshögskolan i Finland.

- Vi har länge samarbetat med andra högskolor i ?..bo för att satsa mer på hållbar utveckling och att ta in Rättvis handels produkter kändes som ett bra val, säger Tove Holm, som är miljösamordnare på Yrkeshögskolan Novia i ?..bo.

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications