Valikko

Reilun kaupan koulut

MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos

Vantaalainen MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos on saanut Reilun kaupan koulun arvonimen 15.11.2016. Reilun kaupan tuotteita käytetään koulun ruokalassa ja arvonimen myötä tarjontaa on tarkoitus laajentaa. Eettinen kuluttaminen ja ympäristöasiat kuuluvat MERCURIAn opetussuunnitelmaan ja niihin pureudutaan mm. eri tutkinnonosissa. Lisäksi MERCURIAn kaikki opiskelijat suorittavat Ympäristöosaaminen-verkkokurssin, jossa pohditaan omia kulutustottumuksia ja ympäristön suojelemiseen liittyviä asioita. Aktiivinen tiedotustyö on myös tärkeä osa toimintaa. MERCURIAssa järjestetään säännöllisesti Reilun kaupan kampanjoita, joiden avulla lisätään tietoisuutta Reilusta kaupasta.

Martinlaakson lukio

Martinlaakson lukio sai Reilun kaupan koulun arvonimen marraskuussa 2016. Toimimme samassa kiinteistössä Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksen kanssa, ja yhteistyö kestävän kehityksen asioissa on tiivistä. Yhteisessä ruokalassa on tarjolla muun muassa reilun kaupan sokeria ja hunajaa ja uusia tuotteita lisätään välipalamyyntiin.

Martinlaakson lukio on toiminut kestävän kehityksen puolesta jo vuosikymmeniä Tansanian kummikouluprojektissa. Lukio on ollut myös Vihreä lippu -koulu vuodesta 2012. Reilun kaupan oppilaitoksena pystymme vaikuttamaan edelleen konkreettisesti paremman maailman puolesta.

Koulutuskuntayhtymä Omnia

Koulutuskuntayhtymä Omnia Espoossa on saanut ensimmäisenä ammatillisena oppilaitoksena Suomessa Reilun kaupan koulu -arvonimen osoituksena vastuullisista hankinnoista.

Omnia on käyttänyt vuodesta 2010 asti opiskelija- ja henkilöstöravintoloissaan sekä Ravintola Henricuksessa Reilun kaupan kahvia, teetä ja muita elintarvikkeita. Lisäksi OmniaShopissa myydään asiakkaille Reilun kaupan tuotteita. Vastuullisilla valinnoillaan Omnia edistää viljelijöiden ja työntekijöiden mahdollisuutta parantaa toimeentuloaan sekä vaikuttaa heidän hyvinvointiinsa kehitysmaissa.

Hösmärinpuiston koulu

Espoo juhli maaliskuun lopulla 2014 Reilun kaupan kaupungin arvonimen viidettä vuosipäivää. Juhlien yhteydessä Espooseen saatiin myös ensimmäinen Reilun kaupan koulu. 

Hösmärinpuiston pienten lasten koulu sijaitsee Keski-Espoossa Hösmärin alueella. Rakennukseen on sijoitettu päiväkodin, esiopetuksen ja kahden ensimmäisen luokka-asteen toiminnot. Koulun kaikki luokat ovat tutustuneet Reiluun kauppaan Suklaan matkassa -opetusmateriaalien avulla.

- Painotamme kestävän kehityksen taitoja. Reilu kauppa sopii arvoihimme hyvin. Oppilaat ovat sitä mieltä, että lasten myös toisella puolella maapalloa pitäisi saada käydä koulua, kertoo Hösmärinpuiston koulun 1B -luokan opettaja Maija Hakala.

Tikkurilan lukio

Vantaalainen Tikkurilan lukio sai Reilun kaupan koulun arvonimen vuonna 2011. Tikkurilan lukion kahviosta voi ostaa muun muassa Reilun kaupan kahvia, teetä, sokeria ja hunajaa, mutta arvonimen myötä kahvioon tulee tarjolle lisää Reilun kaupan tuotteita. Lisäksi koulun ruokalaan pyritään saamaan Reilun kaupan raaka-aineista valmistettua ruokaa.

Tikkurilan lukio aikoo osallistua aktiivisesti myös Reilun kaupan viikolle lokakuussa. Lukiolaiset järjestävät jokaiselle kampanjapäivälle pienen tempauksen tai kilpailun, jonka tarkoitus on lisätä tietoisuutta Reilusta kaupasta. Lisäksi he aikovat jakaa Reilu kauppa -tietoa myös lähialueiden kouluissa.

Perheniemen evankelinen opisto

Perheniemen evankelisesta opistosta tuli vuonna 2009 Suomen ensimmäinen Reilun kaupan koulu. Perheniemi sisällyttää Reilun kaupan teemat kaikkien linjojensa opintosuunnitelmaan ja järjestää vuosittain yhden kokonaisen opintopäivän eettisestä kuluttamisesta ja Reilusta kaupasta.

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications