Valikko

Näin meillä ollaan reiluja

Kampaamo Tukkatalo

Helsingin Munkkivuoren ostoskeskuksessa sijaitsevassa Kampaamo Tukkalossa on jo pitkään juotu ja tarjoiltu asiakkaille Reilun kaupan kahvia, teetä ja kaakaota. Tukkatalo on 48-vuotias perheyritys, joka on siirtynyt äidiltä tyttärelle. Pitkästä perinteestä huolimatta yritys on aina avoin uusille ideoille ja toimintatavoille. Nyt kampaamossa puhaltavat kehityksen tuulet, jotka puskevat ulos vanhat, vahvat kemikaalihajut tehden tilaa uusille, ympäristöystävällisille tuoksuille ja toimintatavoille. Ympäristön hyvinvointi on aina mahdollisuuksien mukaan otettu huomioon Tukkatalossa. Tukkatalo osallistuu mm. eri projekteihin Itämeren pelastamiseksi, ovat osakkaina Naisten Pankissa ja tukevat kuukausittain Unicefin toimintaa.   

Reiluus saapui työpaikoille ?UR"kampanjassa mukana oleminen on Tukkatalolle helppo tapa toteuttaa vastuullisuutta ja kertoa siitä myös sidosryhmilleen.

- Olemme siirtyneet jo kauan sitten kokonaan Reilun kaupan kahviin, kaakaoon ja teehen. Myös kampaamotuotesarjamme ovat ekologisia. Tuotevalinnoillamme vähennämme niin asiakkaidemme kuin henkilökuntammekin altistumista haitallisille kemiallisille aineille sekä vähennämme osaltamme ympäristön kuormitusta, kertoo Tukkatalosta Johanna. 

Lisää tietoa yrityksestä löytyy www.tukkatalo.fi   

PAM ?UR" Palvelualojen ammattijärjestö

PAM:in markkinointipäällikkö: "Reiluus on meille itsestäänselvää!"

Tero Leponiemi Palvelualojen ammattiliitto PAM:in markkinointipäällikkö kertoo, että hänen työpaikallaan reiluus on itsestäänselvä valinta.

- Meillä käytetään työpaikalla kahvihuoneessa Reilun kaupan kahvia ja teetä, ja lisäksi PAM käyttää Reilun kaupan tuotteita myös kokoustarjoiluissa. Olisi suoraan sanoen hölmöä, jos ay-liittona emme näissäkin valinnoissa ajaisi työntekijöiden oikeuksia kuten omassa toiminnassammekin teemme. Myös kotoa löytyy Reilun kaupan kahvia ja hedelmiä, ja parhaani mukaan pyrin valitsemaan Reilun kaupan tuotteita aina kun se on mahdollista.

Pamin kotisivut www.pam.fi

Helsingin Kirjasto 10

Kirjasto 10 heittää haasteen: kaikki Suomen kirjastot mukaan reiluuteen!

Reiluus on saapunut Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevaan Kirjasto 10:een. Kirjasto 10:lle Reiluus saapui työpaikalle -kampanjaan mukaan lähteminen oli helppo valinta.

- Reilun kaupan kahvin tuleminen työpaikallemme oli vain ajan kysymys. Kirjastotoiminta on jo sinällään kestävän kehityksen mukaista, ympäristöystävällistä toimintaa, ja siihen reiluus kuuluu meidän mielestämme ihan itsestäänselvänä osana", Kirjasto 10:n ympäristövastaava Noora Suviranta.

Reiluuden saapuminen työpaikalle näkyy Kymppikirjastossa henkilökunnan kahvihuoneen lisäksi myös kirjaston asiakkaille.

- Meille on ensimmäisten Helsingin kirjastojen joukossa tullut kahviautomaatti, josta asiakkaat voivat ostaa kahvia, teetä ja kaakaota. Automaatista löytyvät kahvi ja kaakao on nyt saatu myös muutettua Reilun kaupan tuotteiksi, Suviranta kertoo.

Reiluuteen herännyt Kirjasto 10 heittää nyt pallon muiden kirjastojen suuntaan.

- Haluamme haastaa mukaan kaikki Suomen kirjastot, sillä reiluus sopii mielestämme kirjastojen arvomaailmaan kuin nenä päähän.

Kirjaston löydät osoitteesta www.helmet.fi/kirjasto10 

Ruohonjuuri

Ruohonjuuri heittää haasteen kaikille työpaikoille: juokaa tekin Reilun kaupan kahvia, se tekee ihmeitä!

- Ruohonjuuri on luomuruokaan, luonnonkosmetiikkaan ja terveystuotteisiin erikoistunut vähittäiskauppaketju, jolla on verkkokaupan lisäksi kahdeksan myymälää ?UR" neljä Helsingissä sekä myymälät Turussa, Raisiossa, Oulussa ja Tampereella.

Ruohonjuuren henkilökunta käyttää työpaikalla Reilun kaupan kahvia, teetä, sokeria, keksejä ja suklaata.

- Kaikkihan jo lähtökohtaisesti olettavat, että Ruohonjuuressa juotava kahvi ja tee on reilua ?UR" se on arvovalinta sekä Ruohonjuurelle yrityksenä että meillä työskenteleville ihmisille. Emme kuitenkaan ole sitä aiemmin erityisesti korostaneet, kertoo Ruohonjuuren markkinointi- ja ostopäällikkö Johanna Koskinen.

Henkilökunnan keskuudesta nousikin ajatus, voisiko Ruohonjuuri julistautua julkisesti Reilun kaupan tuotteita käyttäväksi työpaikaksi. Reilu kauppa ry toimitti myymälöihin maksuttomia tarroja sekä diplomin joiden avulla on helppo viestiä Reilun kaupan tuotteiden valitsemisesta työpaikalla.

- Sekä Ruohonjuurelle yrityksenä että myös henkilökunnallemme eettisyys on tärkeä asia. Reilun kaupan tuotteet ovat valinta paremman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta ja niiden käyttäminen on meille itsestään selvää. Siksi valitsemme reilusti, Koskinen selittää.

Verkkokaupan ja myymälöiden yhteystiedot löydät osoitteesta www.ruohonjuuri.fi.

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications