Valikko

Tee

Teetä viljellään maailmassa yli 30 maassa ja monissa maissa se on hyvin tärkeä vientituote. Kuitenkin maailman teemarkkinoilla teestä maksettavat hinnat ovat olleet laskusuuntaisia.  

Teetilat ovat usein plantaaseja, joissa työskentelee palkattua työvoimaa. Vaikka monissa maissa teetilojen työntekijöiden olosuhteita turvaamaan on säädetty tiukkojakin lakeja, niiden noudattaminen on tiloille vaikeaa nykyisessä markkinatilanteessa. Niinpä teetilojen työtekijöiden oikeudet ja peruspalvelut eivät usein toteudu.

Reilu kauppa edellyttää, että tiloilla noudatetaan työntekijöiden oikeuksista laadittuja kansainvälisiä sopimuksia ja kansallisia lakeja sekä työntekijöille maksetaan vähintään lainmukaista palkkaa. Lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty, ja tuotannossa noudatetaan tiukkoja ympäristösäännöksiä.

Reilun kaupan teetä on myyty Suomessa vuodesta 1999. Reilun kaupan teetä tulee Suomeen ainakin Intiasta, Sri Lankasta, Kiinasta, Tansaniasta, Keniasta, Etelä-Afrikasta, Egyptistä, Ugandasta ja Vietnamista. Vuonna 2015 Reilun kaupan teetä myytiin maassamme yli 46 000 kiloa.

Alla olevalla hakukoneella voit etsiä Suomessa saatavilla olevia Reilun kaupan teelaatuja. Jääteen löydät valitsemalla tuoteryhmän "yhdistelmätuote" ja tuotekuvauksen "jäätee".

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications