Valikko

Viini

Viidennes Suomeen tuotavista viineistä tulee Etelä-Afrikasta, Chilesta ja Argentiinasta. Juuri näissä maissa viinirypäleiden viljely, viininvalmistus ja viiniturismi ovat tärkeitä työllistäjiä, mutta viinituotannon hyödyt eivät jakaannu tasaisesti. Sadonkorjuun aikana palkattavien kausityöläisten oikeudet ovat heikot, palkat alhaiset ja syrjintä arkipäiväistä. 

Reilu kauppa parantaa työntekijöiden oikeuksia ja työskentelyolosuhteita. Reilun kaupan viinin tuotannossa työntekijöille maksetaan vähintään lainmukaista palkkaa ja noudatetaan työntekijöiden oikeuksista laadittuja kansainvälisiä sopimuksia ja kansallisia lakeja. Lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty ja työntekijöille on tarjottava asialliset varusteet esimerkiksi kemikaalien käsittelyssä. Lisäksi rypäleiden tuotannossa on noudatettava tiukkoja ympäristökriteereitä.

Viinintuotanto Reilun kaupan kriteerein edistää niin ympäristön kuin ihmisten hyvinvointia.

Reilun kaupan viinejä on myyty Suomessa vuodesta 2005 ja oluita vuodesta 2007. Reilun kaupan viinit tulevat Etelä-Afrikasta, Chilestä ja Argentiinasta ja niiden suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Vuonna 2015 Reilun kaupan viinejä ostettiin Suomessa jo noin 793 000 litraa.

Alla olevalla hakukoneella voit etsiä Suomessa saatavilla olevia Reilun kaupan viinejä.

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications