Valikko

Kaakao ja suklaa

Valtaosa maailman kaakaosta tuotetaan pienillä perheviljelmillä, ja kaakaosta saatavat ansiot ovat yleensä viljelijäperheiden pääasiallinen tulonlähde. 

Tavallisessa kaakaokaupassa viljelijät myyvät usein satonsa eteenpäin paikallisten välittäjien kautta, jolloin he saavat itse vain pienen osan sadon markkina-arvosta. Koska elannon saaminen kaakaonviljelystä on vaikeaa, viljelmillä on lapsityövoiman hyväksikäyttöä ja orjatyötä.

Reilun kaupan kaakaon viljelyssä lapsityövoiman hyväksikäyttö on kiellettyä. Reilun kaupan kriteerit turvaavat viljelijöille tuotteestaan vähintään takuuhinnan, joka kattaa kestävän tuotannon kustannukset. Lisäksi ostaja maksaa tuottajalle aina erillistä Reilun kaupan lisää, jonka tuottajaorganisaatiot käyttävä yhteisöä hyödyttäviin hankkeisiin, kuten koulutukseen ja terveyspalveluihin. Vuonna 2013 Reilun kaupan kaakaonviljeliöitä toimi 130 viljelijäosuuskunnassa 20 eri maassa.

Reilun kaupan kaakaota ja suklaata on myyty Suomessa vuodesta 2000. Suomessa myytäviin kaakaojauheisiin ja suklaaseen tulee kaakaota ainakin Perusta, Boliviasta, Dominikaanisesta tasavallasta, Belizestä, Costa Ricasta, Nicaraguasta, Ghanasta, Norsunluurannikolta ja Kamerunista. 2015 Suomeen hankittiin Reilun kaupan kaakaopapuja yhteensä yli 235 000 kiloa. Niistä on valmistettu mm. kaakaojauheita, kaakaojuomaa ja suklaata.

Alla olevalla hakukoneella voit etsiä Suomessa saatavilla olevia Reilun kaupan kaakaojauheita ja suklaita valitsemalla tuoteryhmän kaakao.

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications