Valikko

Kosmetiikka

Kosmetiikkateollisuus hyödyntää paljon luonnon raaka-aineita ja sen avulla voidaan kasvattaa nykyisten ja uusien Reilun kaupan viljelijöiden tuotteiden kysyntää ja siten heille kanavoituvia hyötyjä.

Kosmetiikkatuotteissa käytetään raaka-aineita, joita Reilun kaupan viljelijät nyt jo tuottavat, kuten hunajaa, sokeria ja shea-voita sekä Reilun kaupan viljelijöiden tuottamien raaka-aineiden johdannaisia, kuten kaakaovoita, brasilianpähkinäöljyä ja seesamöljyä. Lisäksi kosmetiikkateollisuus avaa mahdollisuuden kokonaan uusien Reilun kaupan raaka-aineiden tuottamiselle. Näitä voisivat olla esimerkiksi aloe vera tai mehiläisvaha. 

Vaatimuksena kaikille Reilun kaupan merkillä varustetuille tuotteille on, että kaikki tuotteen raaka-aineet, jotka voivat olla Reilun kaupan raaka-aineita, ovat Reilun kaupan raaka-aineita. Kosmetiikkatuotteet sisältävät luonnon raaka-aineiden lisäksi mm. vettä ja synteettisiä aineita. 

Suomessa myytävien kosmetiikkatuotteiden Reilun kaupan raaka-aineita kasvatetaan ainakin Sri Lankassa, Dominikaanisessa tasavallassa, Costa Ricassa ja Paraguayssa. Ensimmäiset kosmetiikkatuotteet, joissa käytetään Reilun kaupan raaka-aineita, tulivat Suomessa myyntiin keväällä 2007.

Alla olevalla hakukoneella voit etsiä Suomessa saatavilla olevia Reilun kaupan kosmetiikkatuotteita valitsemalla tuoteryhmän "yhdistelmätuote" ja tuotekuvauksen "kosmetiikka".

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications