Valikko

Kukat

Leikkokukkien markkinat sijaitsevat teollisuusmaissa, mutta tuotanto tapahtuu pääasiassa kehitysmaissa, joissa on tarjolla halpaa työvoimaa sekä väljempi ympäristö- ja työlainsäädäntö. Monella kukkatilalla työntekijöiden työskentelyolosuhteet ovat huonot eikä ympäristön hyvinvointia huomioida. 

Reilu kauppa edistää ihmisten ja ympäristön hyvinvointia. Tiukoilla ympäristökriteereillä estetään ympäristön saastuminen ja varmistetaan myös työntekijöiden työturvallisuus kemikaalikäyttöjen suhteen. Reilu kauppa -sertifioiduilla kukkatiloilla työntekijöille taataan turvalliset ja asialliset työolot, ja heille maksetaan vähintään lakien mukaista palkkaa. Työntekijöillä on oikeus myös palkallisiin lomiin ja lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty.  Reilun kaupan sertifioimilla kukkatiloilla on yli 50 000 työntekijää.

Ruusut tulivat Suomessa myyntiin ensimmäisinä Reilun kaupan kukkina syksyllä 2006. Suomessa myytävät Reilun kaupan ruusut tulevat Keniasta ja Ecuadorista, sekakimput ja neilikat Keniasta. Kukista on tullut yksi myyntimääriltään merkittävimmistä Suomessa myytävistä Reilun kaupan tuotteista.

Vuonna 2015 Reilun kaupan kukkia myytiin Suomessa yli 22 miljoonalla eurolla ja kukat ovatkin yksi nopeiten kasvavista tuoteryhmistä.

Alla olevalla hakukoneella voit etsiä Suomessa saatavilla olevia Reilun kaupan kukkia.

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications