Valikko

Mausteet, yrtit, öljyt

Suomessa on myynnissä Reilun kaupan mustapippuria, valkopippuria, kanelia, kardemummaa, vaniljaa, neilikkaa, kurkumaa, inkivääriä ja maustesekoituksia. Suomessa myytävät Reilun kaupan mausteet ja yrtit viljellään Sri Lankassa, Intiassa, Madagaskarissa, Ugandassa ja Vietnamista. Suomessa on myynnissä myös maapähkinäöljyä sekä oliiviöljyä, joka tulee Palestiinasta.

Mausteet ovat tyypillisesti tärkeitä vientituotteita tuottajamaissaan. Esimerkiksi kaikesta maailmassa tuotetusta kardemummasta neljäsosa tuodaan Eurooppaan, jossa kasvin käsinpoimittujen siementen ainutlaatuinen maku on meille suomalaisille tuttu mm. perinteisistä korvapuusteista.

Reilun kaupan takuuhinta suojaa mausteiden viljelijöitä markkinahintojen heilahteluilta ja takaa heille näin vakaamman toimeentulon. Viljelijät muodostavat yhdessä osuuskuntia, joilla on parempi neuvotteluasema kaupankäynnissä kuin yksittäisellä viljelijällä. Osuuskunnan mausteistaan saamalla Reilun kaupan lisällä viljelijät voivat edistää koko yhteisön hyvinvointia investoimalla saadut lisätulot esimerkiksi alueen vesihuollon parantamiseen.

Lue lisää Reilun kaupan mausteiden viljelyn merkityksestä

Lue lisää Reilun kaupan vaniljasta

Alla olevalla hakukoneella voit etsiä Suomessa saatavilla olevia Reilun kaupan mausteita ja yrttejä sekä öljyjä. Vaniljasokerin löydät yhdistelmätuotteista.

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications