Valikko

Myslit ja keksit

Mysli on hyvä esimerkki niin sanotusta Reilun kaupan yhdistelmätuotteesta. Osa myslin raaka-aineista on Reilun kaupan tuotteita, mutta osa raaka-aineista ei ole, kuten kaura tai muut viljatuotteet.  

Reilun kaupan järjestelmässä pidetään tärkeänä sitä, että kehitysmaissa asuvien viljelijöiden tuottamia raaka-aineita (esimerkiksi kaakaota, kahvia, sokeria, mausteita ja hedelmiä) voidaan yhdistää paikallisesti Euroopassa tuotettuihin raaka-aineisiin. Yhdistelmätuotteet ovat yksi keino, jolla pystytään laajentamaan kehitysmaiden tuottajille kanavoitua hyötyjä. Kuten kaikista Reilun kaupan tuotteista, myös näistä raaka-aineista maksetaan viljelijöille takuuhintaa ja erillistä Reilun kaupan lisää.  

Suomessa myytävien myslien raaka-aineita viljellään Boliviassa, Etelä-Afrikassa ja Pakistanissa. Myslipatukoiden raaka-aineita taas viljellään Chilessä, Brasiliassa, Costa Ricassa, Paraguayssa, Ghanassa, Etelä-Afrikassa, Burkina Fasossa, Tunisiassa, Sambiassa, Nicaraguassa ja Pakistanissa. 

Keksien ja riisikakkujen raaka-aineita tulee Dominikaanisesta tasavallasta, Paraguaysta, Panamasta, Malawista, Boliviasta, Kolumbiasta, Perusta, Costa Ricasta, Egyptistä, Meksikosta, Madagaskarilta, Burkina Fasosta, Sri Lankasta ja Intiasta.

Alla olevalla hakukoneella voit etsiä Suomessa saatavilla olevia Reilun kaupan myslejä ja keksejä valitsemalla tuoteryhmän "yhdistelmätuote" ja tuotekuvauksen "mysli, kakut ja keksit tai myslipatukat".

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications