Valikko

Pähkinä ja kuivatut hedelmät

Pähkinä on suosittu viljelytuote monessa kehitysmaassa, ja harva tietää, että maapähkinä on yksi maailman eniten viljellyistä kasveista. Pähkinöitä käytetään paitsi monissa elintarvikkeissa, myös kosmetiikassa, jossa sheavoi on suosittu raaka-aine. 

Pähkinöiden tuotanto luo työpaikkoja paitsi pähkinöiden viljelyssä, myös prosessoinnissa, kuljetuksessa ja markkinoinnissa. Reilun kaupan kriteerit koskevat pähkinöiden perheviljelijöitä, sillä he ovat alallaan heikoimmassa asemassa. 

Reilun kaupan pähkinöitä viljelevät pienviljelijät muodostavat osuuskunnan. Osuuskunnalta yksittäiset viljelijät saavat tietoa tuotannosta ja myös kauppaneuvottelut sujuvat yhdessä osuuskuntana, jolloin yksittäinen viljelijä ei ole vain oman onnensa nojassa neuvotellessaan sopivaa hintaa ostajan kanssa. Osuuskunta saa myymistään Reilun kaupan pähkinöistä lisäksi Reilun kaupan lisää, joka käytetään yhteisiin hankkeisiin.

Reilun kaupan pähkinöitä tulee Suomeen ainakin El Salvadorista, Mosambikista, Perusta, Boliviasta, Brasiliasta, Intiasta, Malawista, Nicaraguasta ja Burkina Fasosta. Lisäksi erilaisia kuivattuja hedelmiä, kuten aprikoosia, banaania, mangoa ja taateleita, tuodaan muun muassa Burkina Fasosta, Costa Ricasta, Pakistanista ja Tunisiasta.

Alla olevalla hakukoneella voit etsiä Suomessa saatavilla olevia Reilun kaupan pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Pähkinäsekoitukset löydät yhdistelmätuotteista.

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications