Valikko

Ketkä ovat mukana?

Reilun kaupan tuotteita tuotetaan sekä yksittäisten perheiden omistamilla pientiloilla että plantaaseilla, jotka käyttävät paljon palkkatyövoimaa. Tällä hetkellä Reilun kaupan järjestelmään kuuluu yli 1,5 miljoonaa perheviljelijää ja suurtilan työntekijää. 

Lähes 90 % tuottajista on pienviljelijöitä. Reilun kaupan tuottajia on 75 kehitysmaassa Afrikassa, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa, Lähi-idässä ja Karibian saarilla. Yhteensä tuottajaorganisaatioita on 1210. Keskimäärin viljelijän tila on alle viiden hehtaarin kokoinen.

Lähes puolet kaikista Reilun kaupan viljelijöistä tuottaa kahvia. Kaikki Reilun kaupan kahvi tulee pienviljelijöiltä ja heitä on yhteensä 812 500. Reilun kaupan tuotteita viljelevistä perhetuottajista 60 prosenttia asuu Afrikassa.

Suurtilojen työntekijöistä yli 60 prosenttia työskentelee teetiloilla: yhteensä yli 122 000 ihmistä. Kukkatiloilla työskentelee noin joka neljäs suurtilojen työntekijöistä.

Vuonna 2014 Reilun kaupan suurtilojen työntekijöistä 48 prosenttia oli naisia ja pienviljelijöistä noin 23 prosenttia oli naisia.

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications