Valikko

Kimppu reiluutta Keniasta

Oserian tarkoittaa Kenian alkuperäiskansan maasaiden kielellä ?URoerauhan paikkaa?UR?. Oserian on myös yksi Kenian suurimmista kukkatiloista. Se sijaitsee Naivasha-järven rannalla ja pyrkii edistämään työntekijöidensä hyvinvointia. Se myös osallistuu alueen kestävän kehityksen toteuttamiseen.

Oserian sai Reilu kauppa ?UR"sertifioinnin vuonna 2002. Sertifiointi tarkoittaa sitä, että kukkatilan täytyy jatkuvasti parantaa työntekijöidensä oloja. Tämän vuoksi on olemassa monenlaisia projekteja niin koulutukseen, terveyteen kuin ympäristön hyvinvointiinkin liittyen. 

Täyttääkseen Reilun kaupan kriteerit, Oserianin täytyy nykyään myös käyttää kestävämpiä viljelymenetelmiä.

Kaikki työntekijät ovat oikeutettuja perusterveydenhuoltoon. Työntekijöitä on koulutettu hyönteistentorjunta-aineiden ja muiden kemikaalien turvalliseen käsittelyyn ja sadat työntekijät ovat käyneet ensiapukurssin siltä varalta, että sattuu onnettomuus.

Työntekijöiden lapsista huolehditaan lähellä ruusutilaa sijaitsevissa lastentarhassa ja alakoulussa. Työntekijöiden talot ovat myös lähellä tilaa. Jotkut työntekijät voivat asua ilmaiseksi ja jotkut saavat tukea vuokranmaksuun.

Reilun kaupan lisillä koulutusta

Työntekijät sijoittavat Reilun kaupan lisät hankkeisiin, jotka parantavat asumisen ja työnteon laatua. 

Reilun kaupan lisien käytöstä päätetään demokraattisesti. Lisiä käytetään muun muassa koulutusstipendeihin, ja erityistä huomiota kiinnitetään koululaisiin, joilla on kuulovaikeuksia. Paikallisia kouluja myös tuetaan, jotta varmistetaan laadukas opetus työntekijöiden lapsille ja koko yhteisölle.

Reilun kaupan lisillä on järjestetty erilaisia koulutuksia työntekijöille. Heille on myös ostettu kaasukeittimiä ja suunnitteilla on ompelukoneiden hankkiminen.

- Reilun kaupan lisä on nostanut koulutustasoamme. Kolme lastani voivat nyt käydä koulua. Haluaisin kiittää ihmisiä, jotka ovat ostaneet Reilun kaupan kukkia, ja pyytää heitä jatkamaan niiden ostamista: he saavat kimpun kauniita ruusuja ja minä voin lähettää lapseni kouluun, sanoo Helen Anyango Osiago, kukkatilan työntekijä.

Reilu kauppa ja Oserian lukuina:

  • Yli 2000 työntekijää
  • Oserian perustettu vuonna 1969, Reilu kauppa sertifiointi vuonna 2002
  • Tila tuottaa yli 12 miljoonaa Reilun kaupan kukkaa vuosittain

Keniasta ja kukkateollisuudesta voit lukea myös tästä.

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications