Valikko

Reilun kaupan sertifiointimerkki tuotteessa viestii vastuullisuudesta sekä ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnista. Merkki tuo lisäarvoa tuotteeseen ja se on hyvin tunnettu.

Suomalaisista 85 prosenttia tunnistaa Reilun kaupan merkin ja heistä 82 prosenttia osaa nimetä mitä se tarkoittaa (TNS Gallup 2016). 

Reilun kaupan tuotteiden myynti kasvaa Suomessa joka vuosi. Vuonna 2016 Reilun kaupan tuotteita myytiin 9,5 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Kuluttajat arvostavat läpinäkyvyyttä tuotantoketjussa, eettisyyttä, ympäristön hyvinvoinnin huomiomista sekä Reilun kaupan tuomia sosiaalisia hyötyjä viljelijöille ja koko yhteisölle.

Uutuutena Reilun kaupan toiminnassa on raaka-ainesertifiointi, jossa yritys sitoutuu Reilun kaupan kaakaon, sokerin tai puuvillan hankintaan yritystasolla. Valkopohjainen tunnus voidaan laittaa tuotteeseen, jonka valmistuksessa käytettävä kaakao, sokeri tai puuvilla on Reilun kaupan sertifioimaa. Aiheesta yksityiskohtaista tietoa Fairtrade Internationalin sivuilla englanniksi.

 • Tietoa Reilusta kaupasta

  Käyttöösi kysymyksiä ja vastauksia Reilusta kaupasta.

 • Tavaran- toimittajat

  Ohjeita valmistajille, maahantuojille, jälleenmyyjille ja kaupallisille toimijoille.

 • Kaupat

  Kuluttajien kiinnostus tuotannon alkuperää ja eettisyyttä kohtaan kasvaa, ja puolet suomalaisista haluaisi ostaa enemmän Reilun kaupan tuotteita. 

 • Tukut

  Reilun kaupan tuotteita on saatavissa kaikissa suurissa tukuissa. Sivuilla myös listaus muista Reilun kaupan tuotteita toimittavista yrityksistä.


 • Hotellit ja ravintolat

  Reilun kaupan tuotteet ovat mahdollisuus palvella asiakkaita entistä laajemmalla valikoimalla ja viestiä vastuullisista toimintatavoista.

 • Verkkokaupat

  Verkossa ostaminen on tullut jo arkipäiväiseksi suurimmalle osalle kuluttajista. Hyödynnä Reilun kaupan tunnettuus myös verkkokaupassa.

 • Palvelumme

  Tuemme työtänne tiedottamalla Reilusta kaupasta ja sen vaikutuksista ja pitämällä esillä Reilun kaupan tuotteita.


Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications