Valikko

Tukut ja maahantuojat

Maahantuojilla ja tukuilla on tärkeä rooli Reilun kaupan tuotteiden matkassa viljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden käsistä kaupan hyllylle, nettikauppoihin ja HoReCa-puolelle. Me Reilu kauppa ry:ssä autamme saamaan Reilun kaupan tuotteet helposti ja sujuvasti suomalaisten kuluttajien saataville.   

Reilun kaupan tuotteita ympäri maailmaa   

Reilun kaupan tuotteita myydään yli 120 maassa ja maailmanlaajuisesti markkinoilla on jo yli 30 000 erilaista tuotetta. Reilun kaupan tuotteen tunnistat sertifiointimerkistä tuotepakkauksessa. Kun valmiissa tuotteessa on sertifiointimerkki, tiedät että sopimuksiin liittyvät velvoitteet on hoidettu jo valmistusmaassa.

Uusia ideoita ja reiluja tuotteita löydät niin Suomesta kuin ulkomailtakin: 

  • Tutustu jo Suomessa myytäviin Reilun kaupan tuotteisiin hakukoneen avulla. 
  • Suomessa Reilun kaupan tuotteita myyvät useat tukut ja yritykset.
  • Muiden maiden Reilun kaupan tuotevalikoimat löydät kunkin maan omilta sivuilta löytyvästä tuotehausta tai tuotelistauksesta. 
  • Kysy olisiko nykyisillä tavarantoimittajillasi myös Reilun kaupan tuotteita valikoimissaan. 
  • Tarkkaile Reilun kaupan tuotteita on messuilla ja ammattitapahtumissa.
  • Autamme mielellämme (tuotteet@reilukauppa.fi). Kerrothan mahdollisimman yksityiskohtaisesti, millaista tuotetta etsit ja me autamme löytämään sen. 

Oman tuotemerkin tuotteesta reilu! 

Reilun kaupan tuotteen omalla tuotemerkillä voi valmistaa itse tai valmistuttaa Reilun kaupan sertifiointisopimuksen solmineella yrityksellä. Pääsääntöisesti valmistuttaja - brändin omistaja - solmii lisenssisopimuksen Reilun kauppa ry:n (Suomi ja Baltia) kanssa. Tällöin yrityksesi voi käyttää Reilun kaupan merkkiä tuotepakkauksessa ja tuotteeseen liittyvässä markkinoinnissa. Jos valmistajalla kuitenkin on jo lisenssisopimus paikallisen Reilun kaupan merkkijärjestön kanssa, on mahdollista että yrityksesi ei tarvitse omaa sopimusta.  

Pääset alkuun ottamalla yhteyttä osoitteeseen tuotteetreilukauppafi  ja kertomalla, millaista tuotetta suunnittelet, kuka sen valmistaisi ja millä aikataululla. Autamme sinua löytämään sopivia valmistajia, solmimme lisenssisopimuksen yrityksesi kanssa ja hyväksymme tulevan Reilun kaupan tuotteen tuotekoostumuksen ja pakkausvedoksen. Tämä jälkeen tuote on valmis myyntiin. Aikaa kannattaa varata kahdesta viikosta pariin kuukauteen riippuen siitä, missä vaiheessa tuotteen suunnittelu on ja kuinka paljon meidän apuamme tarvitaan. 

Kerro asiakkaillesi Reilun kaupan tuotteista

Kuluttajat arvostavat läpinäkyvyyttä ja tietoa tuotteiden alkuperästä. Reilun kaupan sertifiointimerkin tunnistaa yhdeksän suomalaista kymmenestä ja yli kaksi kolmasosaa luottaa, että Reilu kauppa ?UR"sertifiointi toimii ja edistää viljelijän etua. Merkin hyödyntäminen Reilun kaupan tuotteiden markkinoinnissa kertoo tuotteen eettisyydestä ja helpottaa siten kuluttajien ostopäätöstä. Hyödyntämällä lisäksi muita palveluitamme voit tarjota asiakkaillesi ja jälleenmyyjillesi arvokkaan palvelukokonaisuuden ja samalla välittää tärkeää tietoa Reilun kaupan hyödyistä kehitysmaiden viljelijöille ja työntekijöille.  

Esimerkiksi näin voit kertoa asiakkaillesi Reilun kaupan tuotteista:

Käytä Reilun kaupan sertifiointimerkkiä tuoteluetteloissa ja nettisivuilla Reilun kaupan tuotteiden yhteydessä. Merkin saat käyttöösi solmimalla nettisivuillamme sopimuksen, jonka jälkeen lähetämme sinulle sähköpostilla virallisen version sertifiointimerkistä sekä merkin käyttöohjeet. Kaikki materiaali, jossa on käytetty sertifiointimerkkiä, lähetetään merkin käytön osalta hyväksyttäväksi osoitteeseen sertifiointimerkki@reilukauppa.fi.

Tuo tuotteiden alkuperä esille liittämällä tuotteisiin tarinoita. Tutustu viljelijöiden ja työntekijöiden kertomuksiin sivuillamme  tai kysy meiltä juuri sinun tuotteesi alkuperämaahan liittyvää tietoa ja tarinoita.

Nosta Reilun kaupan tuotteet mukaan uutiskirjeisiin ja kampanjoihin. Suomalaista 77 prosenttia ostaa Reilun kaupan tuotteita vähintään silloin tällöin ja 19 prosenttia on sitoutuneita ostajia, jotka valitsevat yhdessä tai useammassa tuoteryhmässä Reilun kaupan tuotteen aina tai useimmiten. Hyvä saatavuus ja näkyvyys kaupoissa auttavat kuluttajia valitsemaan Reilun kaupan tuotteen entistä useammin.

Tule mukaan vuosittaiseen Reilun kaupan viikkoon viikolla 43.  Reilun kaupan viikolla toteutamme yhdessä Reilun kaupan tuotteita valmistavien ja maahantuovien yritysten kanssa yhteisen mainoskampanjan eri medioissa. Reilun kaupan viikon kampanjailme on kaikkien kumppaniemme käytettävissä.

Kerro meille valikoimassanne olevista Reilun kaupan tuotteista lähettämällä tiedot ja kuvat tuotteista sekä mahdollisuuksien mukaan myös myyntipaikat osoitteeseen tuotteet@reilukauppa.fi. Lähetämme tilanteen mukaan juttuvinkkejä suoraan aikakauslehtien toimituksiin ja viestimme Reilun kaupan tuotteiden saatavuudesta aktiivisille kuluttajille.

Hyödynnä valmiita maksuttomia materiaaleja. Tarjoamme laajan valikoiman painettua ja sähköistä materiaalia, jota asiakkaasi voivat tilata suoraan sivuiltamme tai jota voit liittää Reilun kaupan tuotteita sisältävään tilaukseen.  

Julkaisujärjestelmä : Mediasignal Communications